Hanke / Taidetoiminta

ATELJÉ360-HANKE KÄYNNISTYI

Minä (eli Paula) ja Sara, me olemme työskennelleet yhdessä monissa projekteissa viime vuosien aikana muun muassa galleriassa, taidetapahtumissa ja -esityksissä sekä osuuskunnassa. Galleriatoiminnan loppumisen jälkeen halusimme jatkaa työtä osallistavan taiteen ja paikallisten taiteentekijöiden saavutettavuuden edistämiseksi. Opiskelimme ja verkostoiduimme omilla tahoillamme. Sitten listasimme asiat, jotka ovat meille tärkeitä ja asiat, joissa me olemme hyviä. Tästä syntyi projekti, joka tiivistyi Ateljé360°-hankkeeksi.

Olimme onnekkaita, meille myönnettiin Opetus- ja kulttuuriministeriön hengästyttävän pitkänimistä Alueellisen ja kuntien taide- ja kulttuuritoiminnan kehittäminen ja kokeilut -erityisavustusta. Avustuksella edistetään taide- ja kulttuuripalveluiden tasa-arvoista saatavuutta. Saimme hankkeelle apurahaa myös mm. Kemiönsaaren kunnalta ja Konstsamfundetilta.

Aloitimme varsinaisen palkallisen työskentelyn äskettäin. Työpäiviin on kuulunut näin aluksi kaiken koordinointia ja suunnittelua. Somea, nettisivujen kasaamista, tapahtumien ja aikataulujen luonnostelua, suunnitelmien päivitystä, budjetointia, yhteistyökumppanien tapaamista, lisärahoituksen hakemista ja työpajojen ideointia. Sara on jo vienyt suunnitelmia konkretiaksi, sillä hän ohjannut taidetyöpajoja Kaarinan vanhustyön kulttuuriviikolla.

Hankkeista tehdään utopistisia kaavioita. Tadaa. Tässä Ateljé360° tiivistys. Mitä sisältö tarkoittaa arjessa ja konkreettisessa toiminnassa, siihen voit sinäkin vaikuttaa kertomalla meille toiveita ja antamalla oman näkemyksesi osallistumisen kautta.

malli

Hankkeesta lisää nettisivuilla KLIK! ja Facebookissa KLIK!